De kracht is het negatief denken om te zetten in positief denken

Soms moet je wel eerst het negatieve benoemen voordat je het om kan zetten in oplossingsgerichte denken

Met uw steun werken wij voor heel Landsmeer
Start Omhoog

Start
Omhoog

 

 

 

 

 

 

media :Parool

Lastpak' van Landsmeer mogelijk uit gemeenteraad gezet

La Fontaine voor zijn camper
La Fontaine voor zijn camper © André la Fontaine

André la Fontaine dreigt uit de gemeenteraad van Landsmeer te worden gezet nu hij zijn woning aan de Lisstraat heeft moeten verkopen.

De voorman van Positief Landsmeer woont sinds enkele dagen in een kampeerwagen die hij onder meer voor het gemeentehuis parkeert.

In de raadsvergadering van donderdagavond wil La Fontaine met een motie bewerkstelligen dat hij een postadres krijgt en zijn werk als volksvertegenwoordiger kan voortzetten.

Stoorzender
De gemeente Landsmeer zegt voornemens te zijn La Fontaine uit te schrijven uit de basisregistratie, nu hij niet meer over een vaste woon- of verblijfplaats beschikt. Omdat La Fontaine geen nieuwe woning heeft, zal hij niet meer in Nederland ingeschreven staan, zo kreeg het raadslid per brief van de gemeente te horen.

 

Het gaat om een noodkreet van een gedreven raadslid

La Fontaine

Volgens La Fontaine grijpt het gemeentebestuur zijn persoonlijke problemen aan om een kritisch raadslid uit de weg te ruimen. 

De voorman van Positief Landsmeer omschrijft zichzelf als een lastpak. Andere fracties in de raad spraken eerder dit jaar nog van een permanente stoorzender en wilden niet dat La Fontaine nog langer vergaderingen leidde als voorzitter.

Lucht en liefde
Ondanks de slechte verhoudingen in de raad hoopt La Fontaine toch steun te krijgen voor zijn motie. "Het gaat om een noodkreet van een gedreven raadslid dat nog steeds in de echte democratie gelooft," zegt de indiener. "Dit heeft niets te maken met partijpolitiek."

Het leven langs de weg bevalt het gemeenteraadslid overigens uitstekend. "Ik leef van de lucht en de liefde," klinkt het opgewekt. "Ik heb drie vriendinnen bij wie ik altijd welkom ben. Met mijn camper pendel ik op en neer. En ook uit het dorp krijg ik veel steun."

 

 

media NHD

 

Dakloos raadslid Landsmeer dreigt zetel te verliezen

 

Dakloos raadslid Landsmeer dreigt zetel te verliezen© Archief.

Andre la Fontaine, 2013.

Annette Snaas2 uur geleden

Het dakloze Landsmeerse raadslid André la Fontaine (Positief Landsmeer) moet zorgen voor een woonadres, anders raakt hij zijn raadslidmaatschap kwijt.

Dat blijkt uit een brief waarin de gemeente Landsmeer hem waarschuwt voor de gevolgen. Het door financiële problemen dakloos geworden raadslid woont nu in een camper in de gemeente op een niet-vaste plaats, zegt hij.

De gemeente wijst La Fontaine erop dat hij moet zorgen voor een nieuw woonadres. Doet hij dat niet dan wordt zijn inschrijving in de basisregistratie persoonsgegevens opgeheven. ,,U staat dan niet langer in Nederland ingeschreven’’, aldus de gemeentelijke brief aan La Fontaine.

 

La Fontaine, een raadslid dat herhaaldelijk in de raad terecht is gewezen voor onjuiste aantijgingen aan het adres van burgemeester, griffier, gemeentesecretaris en mederaadsleden, ziet de gemeentelijke actie als een heksenjacht op hem.

,,Zo is het niet’’, zegt burgemeester Astrid Nienhuis. ,,Wij waarschuwen hem juist voor de gevolgen. Hij wil graag raadslid blijven, dan moet hij zorgen voor een woonadres. Wij hopen dat hij daar in slaagt, want hij heeft een hoop kiezers.’’

La Fontaine maakt bezwaar tegen de gang van zaken en wil vanavond in de raad om steun vragen. Zijn huis is eerder dit jaar geveild.

Hij zegt dat hij geen vervangende woonruimte heeft kunnen vinden, doordat hij niet in aanmerking komt voor een urgentie.

 

 

terug naar start

email;  andrelf1957@gmail.com                     Maak wat moois van Landsmeer